Seniorkino - Alltid første torsdag i måneden

Bilde fra Ibelin

Den første torsdagen hver måned kl. 12, inviterer vi til en utvalgt film hvor vi byr på kaffe og biteti i forkant av filmen. Alt er inkludert i kinobilletten.

Om filmene:

Ibelin:

"Verdensklasse" (Adresseavisen)
"Hjerteskjærende god" (NRK filmpolitiet)
"Ibelin” is powerful cinema - a moving masterwork (Variety)

Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis.
Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra tusenvis av sider rollespill-logg i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.

"Ibelin" er en innovativ hybriddokumentar med fiksjonselementer - en sjangerblanding vi sjelden ser. Den hadde verdenspremiere i Sundance 18.1, der den både vant pris for beste regi og publikumsprisen. Den ble samtidig vist på Tromsø filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen. På Gøteborg filmfestival 3. februar vant den Dragon Awards, prisen for beste nordiske dokumentar.

OM REGISSØREN:
Benjamin Rees forrige film "Kunstneren og tyven" ble solgt til 80 land og har vunnet over 30 priser, noen av dem på verdens største filmfestivaler, som Sundance, London og Hong Kong. Filmen ble i 2020 kåret til en av årets beste av bl.a. BBC, Boston Globe, The Washington Post og New York Times. Filmen ble også short listet til Oscar.

Bastarden:

Den fattige soldaten Ludvig Kahlen ankommer den karrige Jyllandsheien i 1755 med et eneste mål; Å følge kongens oppfordring om å dyrke jorden og derved oppnå rikdom og ære. Men Kahlen får raskt en fiende, den nådeløse godseieren Frederik De Schinkel - enehersker av området. Han mener at området tilhører han og ikke kongen, og gjør alt for å drive Kahlen vekk. Men Kahlen gir seg ikke, tar opp den harde kampen mot overmakten og risikerer dermed både sitt eget liv og båndet til den lille familien som har vokst frem rundt ham på heia.

Filmen gjenforener regissør Arcel og skuespiller Mikkelsen som tidligere jobbet sammen på filmen «En kongelig affære», som ble Oscar nominert i 2013.