Førpremiere med regibesøk: "Ola - En helt vanlig uvanlig fyr"

Bilde fra Ola - En helt vanlig uvanlig fyr

Ragnhild Nøst Bergem (Filmskolen Lillehammer) er tilbake med en ny, flott dokumentar, etter suksessen med lokalinnspilte VÆR HER! Torsdag 5. oktober kommer hun for å presentere sin nye dokumentar: OLA - EN HELT VANLIG UVANLIG FYR. Vi håper så klart å fylle salen, for dette blir en flott kveld hos oss.

Om filmen:
Hjertevarm, ærlig og brennaktuell om likeverd og tilhørighet.
Ola er 30 år og bor sammen med mange ulike mennesker i landsbyen Vidaråsen, som ligger mellom Tønsberg og Sandefjord. Her lever de tett på naturen, i roligere tempo og det lille samfunnet er tuftet på inkludering, forståelse og respekt.
Ola er en engasjert, morsom og ærlig fyr. Han har en lett utviklingshemming og snakker åpent og med undring om dette, men lurer på om folk først og fremst ser på ham som en person med en diagnose? Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hva han kan gjøre for å bli mer selvstendig.
"Ola – en helt vanlig uvanlig fyr" er en hjertevarm film om likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er. Det er et nært og ærlig portrett, som bidrar til å bryte ned skillet mellom «oss» og «dem».
----------------------
Nordlys skriver: "Unik og brennaktuell" (6)Under HUMAN-festivalen vant filmen 2. pris (hederlig omtale). Her er juryens begrunnelse:
"Filmen som får hederlig omtale, er en film vi håper skuer inn i framtiden mot en mer solidarisk sameksistens.
Det er et nært portrett av et menneske som oftest blir omtalt som "representant for en gruppe", og som blir snakket for av andre. Men, her møter vi et unikt og karaktersterkt individ, klar til å bruke sin egen stemme når sjansen byr seg.
Filmen tar konkret opp temaet ytringsfrihet, og er (...) en utvidelse av det demokratiske rommet i Norge. Like viktig er det at den portretterte gjennom sin tilstedeværelse i mellommenneskelige møter, minner oss om hvilken empati vi alle er utstyrt med, men ikke alltid bruker. Den påminnelsen kjennes akutt viktig i dag."