The Loveless (Cinemateket)

1 t. 25 min.15 år
Bilde fra 'The Loveless'Plakat for 'The Loveless'

Forestillinger

Henter forestillinger

Se Kathryn Bigelows fabelaktige biker-film!

The Loveless er den stilfulle spillefilmdebuten til den anerkjente regissøren Kathryn Bigelow og David Lynchs fremtidige produsent; Monty Montgomery. I tillegg er dette skuespillerdebuten til Willem Dafoe og musikkartisten Robert Gordon.

Filmen er et portrett av Amerika og har likhetstrekk med både Kenneth Angers Scorpio Rising og Edward Hoppers malerkunst, i tillegg til at Kathryn Bigelow var veldig inspirert av Douglas Sirks stemningsfulle filmer.

I en liten sørstatsby oppstår det gnisninger når Willem Dafoe og motorsykkelgjengen hans får motortrøbbel og må stoppe der på vei til Daytona-racet. Med Amerikas kommunisttrussel som bakteppe, brygger det opp til en aggressiv konflikt mellom gjengen og lokalbefolkningen. Det hele ender i et uunngåelig generasjons-standoff. Filmen som burde vært en kultklassiker, er en vellykket vri på rebellfilmene fra 1950-tallet. Filmopplevelsen og spenningen som bygger seg opp i sørstatsbyen, heves ytterligere med musikksporene fra jukeboxen, levert av neo-rockabillylegenden Robert Gordon, som spiller karakteren Davis.

Premiere:
30.11.2023
Regi:
Kathryn Bigelow & Monty Montgomery
Språk:
Engelsk
Produksjonsår:
1981
Skuespillere:
Willem Dafoe, J. Don Ferguson, Robert Gordon
Spilletid:
1 t. 25 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år