Lost Highway (Cinemateket)

Drama / Thriller / Horror2 t. 14 min.18 år
Bilde fra 'Lost Highway'Plakat for 'Lost Highway'

Forestillinger

Henter forestillinger

En av David Lynchs mest avsindig fresende, elektriske feberfantasier.

Lost Highway er det nærmeste man kommer et rent mareritt på film. Selv omtaler Lynch filmen som et «gotisk noir horror-eventyr» og du bør la alle forventningene om en normal filmopplevelse ligge igjen hjemme. Historien i Lost Highway er ikke lett å bli klok på, og Lynch anbefaler at man ser filmen som en visuell reise, heller enn som en kronologisk fortalt historie.

Allerede i åpningsscenen skjønner vi at noe er galt. Ekteparet Fred og Renee mottar en morgen en videokassett med opptak av seg selv, sovende. Politiet kobles inn, men før de rekker å finne ut noe som helst, er Renee død og Fred har havnet i fengsel. I fengslet forvandler han seg til den unge bilmekanikeren Pete, som senere innleder et hett forhold til Renees dobbeltgjenger Alice, også spilt av Patricia Arquette, denne gang blondine. Dette danner opptakten til en hamrende intens filmopplevelse. Til tonene av Rammstein, Trent Reznor og Marilyn Manson lever David Lynch ut sine aller mørkeste og angstfylte fantasier. Lost Highway er allerede en kultklassiker.

Premiere:
17.08.2023
Originaltittel:
Lost Highway
Regi:
David Lynch
Språk:
Engelsk
Produksjonsår:
1997
Skuespillere:
Patricia Arquette, Balthazar Getty, Robert Blake, Natasha Gregson Wagner, Richard Pryor, Lucy Butler, Michael Massee, Jack Kehler, Bill Pullman, Jack Nance
Sjanger:
Drama / Thriller / Horror
Spilletid:
2 t. 14 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
18 år