Praying for Armageddon

Dokumentar1 t. 37 min.12 år
Bilde fra 'Praying for Armageddon'Plakat for 'Praying for Armageddon'

Forestillinger

Henter forestillinger

Når bibelsk profeti er politisk makt

Praying for Armageddon er en doku-thriller som viser hva som skjer når evangelikalske kristne setter seg som mål å fremskynde den bibelske Armageddon-profetien. Filmen avdekker de farlige konsekvensene av alliansen mellom religiøse fundamentalister og amerikansk politikk. Etter 8 år med gravende research avslører Praying for Armageddon ikke bare hvordan denne religiøse fundamentalismen svekker ryggraden til det amerikanske demokratiet, men også den ødeleggende innflytelsen dette har på amerikansk utenrikspolitikk og konsekvensene dette har for konflikten mellom Israel og Palestina. Filmen belyser de ukjente strukturene helt fra en grasrot-bevegelse dominert av kompromissløs tro, de kolossale megakirkene og predikantene som preker om den kommende endetiden, og inn i bakrommene i Washington D.C. hvor innflytelse og penger skaper utenrikspolitikk basert på bibelens skrifter. Filmen begir seg inn i en omfattende bevegelse som til syvende og sist har som mål å ødelegge vår sivilisasjon.

Med stadig nye rapporter i norske medier om tragiske hendelser i konflikten mellom Israel og Palestina, og et kommende presidentvalg i USA hvor Donald Trump igjen stjeler mye av rampelyset, bidrar filmen med en kontekst hvor både USA, Israel og Palestina er sentrale aktører og skaper konsekvenser med globale ringvirkninger.

Premiere:
20.10.2023
Originaltittel:
Praying for Armageddon
Regi:
Tonje Hessen Schei, Michael Rowley
Språk:
Engelsk, Hebraisk, Arabisk
Produksjonsår:
2023
Medvirkende:
Gary Burd, Lee Fang, Frank Schaeffer, Rabbi Arik Ascherman, Fayrouz Sharquavi, Mohammed El-Kurd, Ralph Drollinger, Robert Jeffress, Michael L. Weinstein, Col. Lawrence Wilkerson
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 37 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen inneholder skremmende bilder og angstskapende stemning, og får derfor aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
UpNorth Film