Hélène & Mathieu

Drama 2 t. 2 min. 12 år
More Than Ever MORE THAN EVER - Gaspard Ulliel og Vicky Krieps
Hélène & Mathieu Helene og Mathieu - sitatplakat
Dypt rørende fortelling om kjærlighet og død

Hélène og Mathieu lever et lykkelig og hektisk liv sammen i Bordeaux. Men når Hélène blir alvorlig syk bestemmer hun seg for å reise alene til Norge for å finne fred og setter dermed forholdet til Mathieu på prøve.

Skuespillerne briljerer i denne usentimentale og dypt rørende filmen om hvilke valg man gjør i livet og kjærligheten når man vet at man ikke har lenge igjen å leve.

Bjørn Floberg (UT OG STJÆLE HESTER) spiller mannen som Hélène oppsøker i Norge i leten etter en ny retning i livet. Vicky Krieps (BERGMAN ISLAND) spiller Hélène og den franske filmstjernen Gaspard Ulliel spiller Mathieu. Ulliel døde i en ski-ulykke etter at filmen var ferdig innspilt og dette ble hans siste filmrolle.

Filmen er regissert av Emily Atef og filmmusikken er komponert av norske Jon Balke. Store deler av HÉLÈNE & MATHIEU ble spilt inn ved Hjørundfjorden i Møre og Romsdal.

"Sterk, bevegende og usentimental" - NRK
"Formidable skuespillere" - BT
"Hjerteskjærende fortelling om kjærlighet og død" - The Playlist

Originaltittel:
Plus que jamais
Regi:
Emily Atef
Språk:
engelsk/fransk/norsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Vicky Krieps
Bjørn Floberg
Gaspard Ulliel
Sjanger:
Drama
Spilletid:
2 t. 2 min.
Nasjonalitet:
Norge / Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen skildrer et sykdomsforløp og inneholder enkelte urovekkende scener med følelsesutbrudd og en seksuell skildring. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
Eaux Vives