Rottatouille

Animasjon / Familiefilm / Komedie 1 t. 58 min. 7 år
Remy lager pannekaker i Rottatouille
Rottatouille
Middagen er servert....28.september

I denne nye animerte filmen, ROTTATOUILLE, drømmer rotta Remy om å bli en fransk mesterkokk, mot familiens ønsker og det faktum at han er en rotte i en desidert gnagerfiendtlig yrkesgruppe.

Når skjebnen plasserer Remy i Pariskloakken, ender han opp, til alt hell, direkte under en restaurant gjort berømt av sin kulinariske helt, Auguste Gusteau. Til tross for faren ved å bli sett på som en usannsynlig, og helt klart uønsket gjest på et finere fransk kjøkken, setter Remys pasjon for mat snart i gang et hysterisk og spennende rotterace som snur det kulinariske Paris på hodet.

Remy blir revet mellom sitt kall her i livet eller for alltid returnere til sitt tidligere liv som rotte. Han lærer sannheten om vennskap, familie og ikke å ha annet valg enn å være den han egentlig er; en rotte som vil bli kokk.

Etter å ha tatt publikum med på utrolige eventyr i en verden av biler, superhelter, fisk og leker, er det bare historiefortellerene fra Pixar Animation Studios ("Biler," "Oppdrag Nemo," "De Utrolige") som kan skape en ny og original verden der den utenkelige kombinasjonen en femstjerners restaurant og rotter utspiller seg i denne ultimate tilhørighets historien.

Regissert av Academy Award®-vinneren Brad Bird ("The Incredibles") og co-regissert av Academy Award®-vinneren Jan Pinkava ("Geri's Game").

Premiere:
08.10.2022
Originaltittel:
Ratatouille
Regi:
Brad Bird
Språk:
Original/norsk dub.
Sjanger:
Animasjon / Familiefilm / Komedie
Spilletid:
1 t. 58 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
7 år
"Ratatouille" inneholder ingen urovekkende scener. Filmen får allikevel 7-årsgrense, da det med hovedfilmen følger en noe mørk og truende kortfilm ("Det store løftet") som kan virke skremmende på de aller yngste barna.
Produksjonsselskap:
Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures