Memoria

Drama 2 t. 16 min. Tillatt for alle
Memoria
Memoria
«Forbløffende spennende. Gåtefull og mystisk fabel. Tilda Swinton er perfekt i hovedrollen» - Vinner av juryprisen under Cannes Film Festival.

Memoria vant juryprisen under Cannes Film Festival

"MEMORIA henvender seg til sanseapparatet med så stor kraft at den bare kan oppleves på kino." - Montages

«Lyden av stillhet. Memoria setter både den indre og den ytre verden i langsom bevegelse» - Klassekampen, terningkast 6

«Forbløffende spennende. Gåtefull og mystisk fabel. Tilda Swinton er perfekt i hovedrollen» - Aftenposten, terningkast 5

«Et stykke film som kunst som du ikke kan se på noen strømmetjenester» - Adressa, terningkast 5

«Memoria er en film du skal se på kino. Anbefales sterkt. En helt unik opplevelse» - Filmfront, terningkast 5

Jessica (Tilda Swinton) er en skotsk orkidédyrker på besøk hos sin søster i Bogotá. En dag begynner hun å høre et mystisk smell, som ingen andre ser ut til å høre. Dette sender henne ut på en eksistensiell reise som blant annet tar henne til en arkeologisk utgravningsplass der ritualer har funnet sted, og møtet med en fiskeskjellsamler som er et medium for de dødes kollektive hukommelse.

Tilda Swinton passer ypperlig inn i den verdenen Apichatpong Weerasethakul har skapt. Hennes karakteristiske og bestemt vestlige fremtoning blir et slående element der hun vandrer rundt i Colombia.

Memoria er en vakker, dvelende og magisk film. Weerasethakul er en mester innen magisk realisme, og klarer å mane fram stor emosjonell dybde av tilsynelatende ingenting. Filmen er full av lange tablåer hvor alt nesten ser ut til å gå i sakte film, men likevel blir filmen som et mysterium hvor det er umulig å kjede seg. Bilder, komposisjon, lyd, lys og andre visuelle og narrative elementer er sydd sammen i en forførende drakt, av en regissør som går mye lenger i sin slow cinema-hypnose enn hva andre på hans internasjonale nivå tør.

REGISSØR
Apichatpong Weerasethakul (f. 1970) fra Thailand er en prisvinnende regissør som blant annet har vunnet flere priser på den gjeve filmfestivalen i Cannes. Blissfully Yours (2002) vant hovedprisen i Un Certain Regard-programmet, Tropical Malady (2004) fikk juryprisen, mens Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv (2010) ble premiert med Gullpalmen i 2010. I 1999 startet han produksjonsselskapet Kick The Machine, som produserer mange av hans egne filmer i tillegg til andre eksperimentelle og hybridfilmer.

Originaltittel:
Memoria
Regi:
Apichatpong Weerasethakul
Språk:
spansk/engelsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Tilda Swinton
Elkin Díaz
Jeanne Balibar
Sjanger:
Drama
Spilletid:
2 t. 16 min.
Nasjonalitet:
England / Frankrike / Tyskland / Kina / Sveits / Mexico / Colombia / Thailand / Qatar
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelige for barn. Filmen blir derfor tillatt for alle.