When Harry Met Sally (Cinemateket)

Komedie / Romantikk 1 t. 36 min.
When Harry met Sally
When Harry Met Sally poster
Vi møter Harry og Sally gjennom 11 år. Det begynner med at de kjører sammen for å studere i New York. På veien diskuterer de sex og vennskap. Harry mener at menn og kvinner ikke kan være venner fordi sex alltid kommer i veien. Kan en mann og en kvinne bli nære venner uten å bli forelsket, eller - i det minste - bli interessert i hverandre seksuelt?

Spørsmålet er enkelt: Kan en mann og en kvinne ha et nært vennskap uten å havne i sengen? For Harry (Billy Crystal) og Sally (Meg Ryan) er dette en evig diskusjon, og vi følger de to vennene gjennom 11 år, i publikumssuksessen When Harry met Sally, ("Da han møtte henne" ).

Sally og Harry møtes første gang på universitetet i Chicago. Etter endt utdannelse skal de begge til New York for å jobbe, og bestemmer seg for å reise sammen for å gjøre det billigst mulig. På veien diskuterer de sex og vennskap. Harry mener at menn og kvinner ikke kan være venner fordi sex alltid kommer i veien, mens Sally er uenig. Dette blir starten på et spesielt og nært vennskap mellom de to. Men kan Harry og Sally fortsettes å møtes uten at det oppstår søt musikk? For alle andre er det tydelig at de to passer perfekt for hverandre, men selv påstår de hardnakket at de bare er gode venner. Harry og Sally kjemper desperat for at forholdet ikke skal utvikle seg til noe romantisk. All tidligere erfaring tilsier nemlig at et slikt feilskjær vil ødelegge det gode kameratskapet.

Premiere:
10.02.2022
Regi:
Rob Reiner
Produksjonsår:
1989
Skuespillere:
Billy Crystal
Meg Ryan
Carrie Fisher
Bruno Kirby
Sjanger:
Komedie / Romantikk
Spilletid:
1 t. 36 min.
Nasjonalitet:
USA
Produksjonsselskap:
Castle Rock Entertainment, Nelson Entertainment