Don´t Look Up (Cinemateket)

Komedie / Drama 2 t. 25 min. 12 år
Don't Look up DLU_20210104_07960_R.JPG
Don't Look up DONT LOOK UP_NO_A4.jpg

Astronomistudenten Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) og læreren hennes, dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), gjør en forbløffende oppdagelse av en komet som går i bane i solsystemet vårt. Problemet er bare det at den er på kollisjonskurs med jordkloden. Det andre problemet? Ingen ser ut til å bry seg. At et objekt på størrelse med Mount Everest er på vei til å utslette jorden, er en ubeleilig sannhet som folk flest helst ikke vil vite av. Med hjelp fra dr. Oglethorpe (Rob Morgan) legger Kate og Randall ut på en medieturné som fører dem fra kontoret til den likegyldige presidenten Orlean (Meryl Streep) og den sleske sønnen og stabssjefen hennes (Jonah Hill), til studioet til det energiske frokostprogrammet, The Daily Rip, med vertene Brie (Cate Blanchett) og Jack (Tyler Perry). Det er bare seks måneder til kometen treffer, men forsøket på å få oppmerksomhet i flommen av nyheter samt å advare en befolkning som er besatt av sosiale medier, før det er for sent, viser seg å bli sjokkerende komisk. Hva skal til for å få verden til å løfte blikket?!

DON'T LOOK UP er skrevet og regissert av Oscar-belønte Adam McKay (The Big Short) og har også Mark Rylance, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi (også kjent som Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis og Tomer Sisley på rollelisten.

Premiere:
10.12.2021
Originaltittel:
Don't Look up
Regi:
Adam McKay
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Leonardo DiCaprio
Jennifer Lawrence
Timothée Chalamet
Cate Blanchett
Jonah Hill
Meryl Streep
Melanie Lynskey
Ron Pearlman
Ariana Grande
Matthew Perry
Kid Cudi
Tyler Perry
Sjanger:
Komedie / Drama
Spilletid:
2 t. 25 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne satiren inneholder enkelte scener med opptøyer, og har et dramatisk sluttparti som kan virke urovekkende på yngre barn. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.