Sammen alene

Drama 1 t. 29 min. 12 år
Sammen Alene
Sammen Alene

To vennepar tilbringer en sommerhelg sammen på et idyllisk landsted langs den norske kysten. De blir konfrontert med hverandres hemmeligheter og valgene de har tatt i livet. Vi stuper inn i en helg fylt med konflikt, avsløringer, kaos og kjærlighet.

Vert for festiviteten er er suksessforfatteren som ikke har gitt ut en bok på en evighet Anna. Hun er sammen Mikael som er dokumentarfilmskaper. Han er litt rik, med sansen for det fine i livet, vet alt og er halvannen generasjon eldre enn henne. Gjester er Annas frittalende tidligere bestevenn Frida som hun mistet kontakten med for noen år tilbake, etter at vennskapet gikk på skjær i sjøen. Frida har med seg kjæresten Fredrik som engang i tiden var en lovende rockemusiker, men er nå en lettere drikkfeldig mann med litt potensproblemer Med fasaden på plass, forsvarsmekanismene og konkurranseinstinktet i høygir stuper de fire inn i en helg som kommer til å bli alt annet enn det de har sett for seg. Hevdelsestrang og gammelt gnag melder sin ankomst før første vinglass er skjenket. I løpet av helgen finner bitterhet, sjalusi og mørke hemmeligheter veien til overflaten gjennom bebreidelser i annenhver setning. Med sprekker i fasaden og på vaklende grunn står det fire mennesker som er ærlige med hverandre for første gang. Både kjærlighet og vennskap står på spill.

SAMMEN ALENE er en film om ensomheten vi opplever i fellesskap og viktigheten av kjærlighet og relasjoner i møte med livets skrøpelighet.

Originaltittel:
Sammen Alene
Regi:
Janicke Askevold
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Aleksandra Ørbeck-Nilssen
Ida Nilsen
Ivan Mathias Petersson
Eirik Risholm Velle
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 29 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
"Filmen inneholder scener med sterke følelsesutbrudd, krangler og rusbruk og får derfor aldersgrense 12 år."
Produksjonsselskap:
Roy Michaels Productions