Unge Ahmed

Drama 1 t. 25 min. 9 år
LE_JEUNE_AHMED_Photo_3©Christine-Plenus.jpg
Unge Ahmed
Ahmed har satt seg et mål og ingenting kan stoppe ham. Eller?

De belgiske brødrene Jean-Pierre og Luc Dardenne har siden nitti-tallet levert en perlerad av lavmælte, men intense filmer som tar vår samtid på kornet. De har vunnet Gullpalmen i Cannes hele to ganger, og en mengde andre priser på ledende filmfestivaler. Dardenne-brødrene er europeiske regissør-ikoner på linje med Bergman, Fellini og Almodóvar.

Brødrene forteller ofte historier om unge mennesker som må ta et stort ansvar. I Løftet opplever en tenåring at faren utnytter illegale innvandrere, og havner i et stort moralsk dilemma da en mann omkommer på arbeidsplassen. I Rosetta prøver unge Rosetta å beholde verdigheten samtidig som hun forsøker å tjene nok til sitt eget og sin alkoholiserte mors miserable campingvogn-liv.


I Unge Ahmed blir vi også kjent med en tenåring, men i motsetning til i brødrenes tidligere filmer har Ahmed satt seg et mål det er umulig å ha sympati med. Gjennom hele filmen håper vi at unge Ahmed vil ta til fornuften og legge prosjektet dødt. Vi sitter med hjertet i halsen og heier på det gode som må finnes i alle mennesker.

Originaltittel:
Le jeune Ahmed
Regi:
Luc og Jean-Pierre Dardenne
Språk:
fransk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Idir Ben Addi
Victoria Bluck
Myriem Akeddiou
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 25 min.
Nasjonalitet:
Belgia
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Denne filmen inneholder noe forstyrrende tematikk knyttet til radikalisering, og enkelte kortvarige scener med følelsesutbrudd og voldsinnslag. Filmen får derfor 9-årsgrense.
Produksjonsselskap:
Les Films du Fleuve Archipel 35