Harry Potter og dødstalismanene - del 2 (utekstet)

Eventyr / Familiefilm 2 t. 10 min. 11 år
Daniel Radcliffe og Kelly Macdonald i Harry Potter og dødstalismanene - del 2

Harry Potter og Dødstalismanene -Del 2 er det siste eventyret i serien av filmer om Harry Potter, alle bygget på de verdenskjente bøkene til J.K. Rowling.

I denne episke finalen er det store oppgjøret i anmarsj. Kampen mellom de gode og onde kreftene i en verden av trolldom og magi er uunngåelig. Viljen til å gå seirende ut av bataljen er enorm, og på begge sider hersker usikkerheten.Og det er Harry Potter selv som kan bli den utvalgte til å gjøre det ultimate offer, når han rykker nærmere og nærmere den fryktede kampen mot Voldemort.Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson spiller for siste gang rollene som Harry Potter, Ronny Wiltersen og Hermine Grang. Ensbemblet omfatter også Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Ciarán Hinds, John Hurt, Jason Isaacs, Matthew Lewis, Gary Oldman, Alan Rickman, Maggie Smith, David Thewlis, Emma Thompson, Julie Walters og Bonnie Wright.Filmen er regissert av David Yates som stod bak den første delen om Dødstalismanene, og to tidligere filmer om den unge eleven på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom.

Premiere:
03.03.2019
Originaltittel:
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Regi:
David Yates
Språk:
Engelsk
Produksjonsår:
2011
Skuespillere:
Daniel Radcliffe
Emma Watson
Helena Bonham Carter
Alan Rickman
Gary Oldman
Kelly Macdonald
Ralph Fiennes
Emma Thompson
Michael Gambon
Rupert Grint
Robbie Coltrane
Matthew Lewis
Jason Isaacs
Tom Felton
Bonnie Wright
Maggie Smith
Sjanger:
Eventyr / Familiefilm
Spilletid:
2 t. 10 min.
Nasjonalitet:
Storbritannia / USA
Aldersgrense med begrunnelse:
11 år
Filmen har en mørk stemning, og inneholder flere skremmende scener og skikkelser som gjør at den får 11-årsgrense. Til tross for et kjent univers antas enkelte sekvenser å virke skremmende på barn under aldersgrensen, og filmen frarådes derfor barn under 11 år.
Produksjonsselskap:
Heyday Films, Warner Bros. Pictures