Reisen til julestjernen

Eventyr / Familiefilm 1 t. 16 min. Tillatt for alle
Anders Baasmo Christiansen i Reisen til julestjernen
reisen til julestjernen teaser 2

Like før jul ankommer Sonja en liten landsby sammen med et følge røvere som holder henne i fangenskap. Det hviler en forbannelse over landsbyen.

En gang for lenge siden forsvant Kongens eneste datter, Gulltopp, da hun gikk ut i skogen for å finne Julestjernen. Dronningen døde av sorg og etterlot den fortvilede Kongen alene. Kongen forbannet Julestjernen slik at mørket og sorgen senket seg over hans rike. En kveld kom en gammel vismann til slottet, og fortalte Kongen at hvis han fikk Julestjernen til å lyse igjen innen 10 julekvelder vil Gulltopp vende tilbake. Det har nå gått 9 år og denne julen er Kongens siste håp for å finne Julestjernen. En kveld klarer Sonja å unnslippe røverne og rømme inn på Slottet. Der overhører hun den sørgelige historien til Kongen før hun blir oppdaget og tatt til fange. Hun ber om nåde idet den onde Greven vil kaste henne i fangehullet, og Kongen befaler at hun skal løslates fra røverne. Som takk for hjelpen legger Sonja ut på en reise for å finne Julestjernen.


Premiere:
15.12.2018
Originaltittel:
Reisen til julestjernen
Regi:
Nils Gaup
Språk:
Norsk
Produksjonsår:
2012
Skuespillere:
Vilde Zeiner
Anders Baasmo Christiansen
Agnes Kittelsen
Stig Werner Moe
Sofie Asplin
Jarl Goli
Knut Walle
Vera Rudi
Eilif Hellum Noraker
Jakob Oftebro
Evy Kasseth Røsten
Andreas Cappelen
Kristin Zachariassen
Sjanger:
Eventyr / Familiefilm
Spilletid:
1 t. 16 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne eventyrfilmen inneholder enkelte scener som kan fremstå noe truende og dramatiske. Til tross for dette antas filmen ikke å være skadelige for barn under syv år da disse scenene er kortvarige, og foregår innenfor en trygg rammefortelling.
Produksjonsselskap:
Moskus Film AS, Storm Rosenberg AS