Rekonstruksjon Utøya

Dokumentar 1 t. 33 min. 12 år
Rekonstruksjon Utøya er lagt til min liste
Rekonstruksjon Utøya
Rekonstruksjon Utøya
En dokumentar om hvordan fire overlevende snudde terror til håp.

Seks år etter terrorangrepet kommer fire overlevende fra Utøya sammen i et filmstudio i Nord-Norge. De er sammen med tolv ungdommer som ønsker å forstå og hjelpe. En psykolog er tilstede i hele prosjektet. Sammen i studioet rekonstruerer de overlevende sine minner om hva som skjedde på Utøya. Denne filmen dokumenterer prosessen.

"Rekonstruksjon Utøya er nær, modig og varm – hvis du bare orker å se én film om Utøya, anbefales det sterkt å vente på denne." - Ellen Lande, Ny Tid
"...rå, usminket og ekte og gir et innblikk i 22. juli som jeg kjenner meg igjen i. Den makter å fortelle dramatiske, hjerteskjærende historier med varme og omtanke og er en film alle bør se." - Stian Kogler,
overlevende fra Utøya

Hvordan overlever du møtet med terrorens sanne ansikt? Rekonstruksjon Utøya er en gripende gjenfortelling fra fire som opplevde en av de verste terrorhandlingene i Europa noen gang. Dokumentaren viser hvordan å gjenoppleve 22. juli ble en vei videre for dem – og for oss som sitter i salen.

Originaltittel:
Reconstructing Utøya
Regi:
Carl Javér
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2018
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 33 min.
Nasjonalitet:
Norge / Sverige / Danmark
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen inneholder sterke verbale skildringer fra overlevende etter terrorangrepet på Utøya. Innholdet i disse skildringene kan virke forstyrrende på barn, og filmen får derfor 12- årsgrense.
Produksjonsselskap:
Vilda Bomben Film AB, Polarfox AS, FilmCamp AS, made in copenhagen ApS, Film i Väst AB