Ekslusiv førpremiere på kino: "Gulltransporten"

Gulltransporten Ut fra Frøya

«Gulltransporten» er basert på den sanne og utrolige historien om jakten på Norges gull i april 1940.
Dette er en Viaplays-første norske spillefilm som egentlig ikke skal på kino, MEN: 4 kinoer i landet har fått lov til å ha EN spesialvisning av filmen, og vi er en av dem. Lillehammer står sentralt i historien som filmen er basert på. Så det er altså denne ene sjansen til å se filmen på det store lerretet, før den skal ha premiere på Viaplay senere i desember. Hvis alt går etter planen får vi besøk av regissør Hallvard Bræin (Børning, Olsenbanden - Siste Skrik)

Om filmen:
Den kalde 9. april-morgenen i1940 invaderte tyskerne Norge med klare mål for øyet: Kongen, regjeringen, kontroll over kysten, jernmalm og den norske gullbeholdningen. Samtidig fikk en sekretær, en berømt forfatter fra Bergen og 30 soldater et ekstremt viktig og hemmelig oppdrag: Redd Norges gull.
Viaplays nye storfilm Gulltransporten er basert på nettopp denne utrolige historien om motstandsheltene som i all hemmelighet skulle redde den norske gullbeholdningen med tyske soldater hakk i hæl.Jon Øigarden (Exit) spiller stortingssekretæren Fredrik Haslund – som ble satt til å lede den farlige ekspedisjonen. I løpet av noen kaotiske timer på okkupasjonsdagen satte han sammen et ganske tilfeldig knippe mennesker som ikke hadde militærtrening: Søsteren Nini, bankfunksjonæren, lastebilsjåfører og kanskje datidens største norske kjendis – dikteren Nordahl Grieg. Alle skulle snart begi seg ut på en hasardiøs reise som ble helt avgjørende for Norge som nasjon. På to måneder måtte reisefølget med 50 tonn gull på en landsomspennende tur. Fra Oslo via Hamar til Lillehammer, videre til Dombås og Åndalsnes, og derfra til Molde og videre til Tromsø før gullet kunne seile trygt ut med de allierte som vaktmannskap.I tillegg til Jon Øigarden, spiller blant annet Sven Nordin (Wisting, Valkyrien, Børning), Axel Bøyum (Hodejegerne, Delete Me, Heimebane), Ida Elise Broch (Fenris, Hjem til jul), Morten Svartveit (Heimebane, Gutta på Skauen), Eivind Sander (Nissene på låven, Neste sommer) og den sveitsiske stjernen Anatole Taubman (Quantum of Solace, Captain America) sentrale roller i filmen.