Spesialvisning med innledning av Fatemeh Ekhtesari: "Holy Spider"

Holy Spider Holy Spider - still 2

Dagen etter FNs dag for avskaffelse av vold mot kvinner, 25. november, viser vi deg HOLY SPIDER, basert på virkelig i hendelser i Iran tidlig 2000-tall. Filmen er Danmark sin Oscar-kandidat.Til å innlede filmen har vi fått med oss iranske Fatemeh Ekhtesari: Fatemeh Ekhtesari (f. 1986) er poet, redaktør, menneskerettsaktivist og jordmor fra Iran. Hun har utgitt fire diktsamlinger, to novellesamlinger og to samlinger med prosatekster på persisk. Sammen med Mehdi Mousavi var hun redaktør for tidsskriftet Hamin farda bood til det ble forbudt og nedlagt i 2008. I 2015 flyktet Ekhtesari fra Iran etter å ha blitt dømt til nittini piskeslag og elleve og et halvt års fengsel. Hun kom til Lillehammer som fribyforfatter i 2017.

Om HOLY SPIDER:
En journalist graver dypt ned i underverdenen til den hellige, iranske byen Mashhad, mens hun etterforsker mordene på en rekke sexarbeidere. Drapene er begått av den såkalte Edderkopp-morderen, som mener at han renser byen for syndere.
Dette er den tredje spillefilmen til iransk-fødte Ali Abbasi. Hans forrige film GRENSEN gjorde stor suksess på Cannes filmfestival i 2018. HOLY SPIDER konkurrerte om Gullpalmen i hovedkonkurransen i Cannes 2022. Hovedrolleinnehaver Zar Amir Ebrahimi vant prisen for beste skuespiller.
"Opprørende og aktuell thriller... En nådeløs beskrivelse av forholdene i Iran generelt til forholdene kvinner lever under spesielt" - Bergens Tidende
"En fengslende og skremmende seriemorder-thriller basert på en sann historie" - The Telegraph