Kinoklubbvisning med servering: Sannheten

Sannheten Still 2.jpg

Årets første kinoklubbfilm er franske "Sannheten" Vi serverer ferske croissanter og kaffe på vei inn i salen. Visningen er åpen for alle, kinoklubb-medlemmer får halv pris på kinobilletten.
Ikke medlem, men ønsker å bli det? Gå inn på www.kinoklubb.no - bruk rabattkode CLARISSA - og du får medlemskap til sterkt rabattert pris.

Om filmen:
La Vérité som den heter på fransk, er Kore-edas første film på et annet språk enn japansk. Den foregår i Frankrike med legendene Catherine Deneuve og Juliette Binoche i filmens hovedroller, godt supplert av Ethan Hawke og Ludivine Sagnier. De to førstnevnte spiller mor og datter med et heller anstrengt forhold. At moren nå har skrevet bok, gjør at gamle sannheter trekkes frem i lyset – og nåtiden.Filmen føles nesten merkverdig fransk, med skvulpende rødvinsglass og intense samtaler. Samtidig er den breddfull av interessant familiedynamikk og menneskelige relasjoner av den typen som har kjennetegnet Kore-edas filmer i en årrekke. Kanskje er det ikke så rart at en regissør av hans kaliber ikke lar seg hindre av et fremmed språk. Han har en egne evne til å observere og fremstille mennesker på en måte som kjennes veldig virkelig – så også her. Velkommen tilbake, Kore-eda!