Cinemateket: Bong Joon Ho - spesial

Mother

Siden nye kinopremierer flyttes har vi ryddet plass til ekstra cinematekvisninger og fokuserer på fjorårets store Oscar-vinner, regissøren av "Parasitt" - Bong Joon Ho. Parasitt ble vist på kino med stor suksess før coronaen kom i 2020. I jula og inn i starten på det nye året har vi vist et av hans andre mesterverk "Memories of Murder". Det er med stor glede vi nå har fått lov til å vise hans debutfilm "Barking Dogs Never Bite" og "Mother" som har blitt sett på som et av hans undervurderte mesterverk før "Parasitt". Filmene ser du til cinematekpris, kun kr.80,-

Om regissøren

Bong Joon-ho(f. 1969) er en av Sør-Koreas mest kjente filmskapere, både internasjonalt og på hjemmebane:The Host(2006),engelskspråkligeSnowpiercer(2013) og Oscar-vinnerenParasitt(2019) er alle blant de best besøkte filmene i Sør-Korea noensinne. Bong spillefilmdebuterte medBarking Dogs Never Bitei 2000 og slo for alvor igjennom med krimthrillerenMemories of Murder i 2003.

Filmene til Bong Joon-ho er kjent for mørk humor, raske stemningsskifter og en sterk visuell stil med sans for detaljer.