Smittevern på kino

Vi har fått noen spørsmål om hvordan det er på kino nå - hva slags smittevern vi har, og hvor trygt det er å gå på kino. Her kommer svarene, i tilfelle flere lurer.

1. MAX ANTALL: Vi har en maksbegrensing i salene våre. Da salene våre er for små til å ta imot 200 personer med riktig avstand ligger kapasiteten i vår STØRSTE sal på ca 150. Vi har fastmonterte seter, og er med det langt innenfor anbefalingene til myndighetene.

2. AVSTAND: Når du bestiller billetter på nett eller i kiosken vår, vil det automatisk legge seg inn korrekt avstand til neste kohort, 1 sete imellom. Skal du bestille for flere mennesker som IKKE er i samme kohort, ber vi deg om å kjøpe i flere omganger, slik at det opprettholdes riktig antall. Du kan uansett velge plasser, så det skal være enkelt å sitte i nærheten av hverandre uten å bryte med smittevernet. I kioskområder og foaje: plexiglassplater mellom gjester og ansatte, avstandsmerking i køområdene, glidende innslipp for å sørge for best mulig flyt i lokalene.

3. DESINFISERING OG RENHOLD: Vi desinfiserer salene våre med foggeren som du ser på bildet. Væsken som vi bruker er helt uskadelig for mennesker, men inneholder virkestoffer som holder overflatene desinfiserte i minst en uke. I tillegg vasker vi hyppig alle andre kontaktflater hos oss.

4. SMITTE PÅ KINO: I følge en undersøkelse gjort av Celluloid Junkie, er det ikke så langt påvist noe smitte som kan spores til kinoer. Dette gjelder på verdensbasis. Se undersøkelsen her: https://celluloidjunkie.com/2020/10/19/cj-analysis-the-number-of-covid-19-outbreaks-traced-to-cinemas-is-zero/?utm_source=onesignal&utm_medium=notification&utm_campaign=web_push

5. LOKALER: Våre lokaler er store, det er høyt under taket og de er svært godt ventilerte. Hva kan du gjøre for å bidra til en fortsatt trygg opplevelse på kino?

- Vær frisk og symptomfri når du kommer

- Vaske hender/bruk håndsprit

- Begrens oppholdstid i foaje og kiosk - kanskje holder det at en i familien går inn i kiosken for å handle kioskvarer.

- Ikke ta på det du ikke skal kjøpe. Vi følger hele tiden med på helsemyndighetenes instrukser, og forholder oss lojalt til kommuneoverlegen og kriseledelsen i Lillehammer kommune sine retningslinjer, samt kinoene sin egen bransjestandard. Vi tror samtidig at trygge kulturopplevelser kan være med på å gjøre hverdagen litt lettere og at er bra for folkehelsa. Med det ønsker vi deg hjertelig velkommen til dere som vil på kino.