Norgespremiere: Et glass til - Fredagspils på kino

Et glass til 002-Druk-Mads-Mikkelsen-Photo-By-Henrik Ohsten.jpg

Danskene har gått helt av skaftet, og nærmest løper til kinoene for å se "Et glass til" ("Druk" på dansk). Filmen er nå snart sett av en halv million dansker.Vi har sett den på festival, og nå er det din tur. Du kan glede deg! Vi har åpen kinobar, og du kan bestille øl, vin eller musserende til kinostolen din. Arrangementet har med det 18-årsgrense.

Om filmen:
Fire lærere og venner bestemmer seg for å teste Finn Skårderuds påståtte teori om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.
Teorien er at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten bedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles, opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser. ET GLASS TIL er et morsomt, rørende, livsbejaende og tankevekkende drama om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol.Filmen har et stjernelag av danske skuespillere ledet an av Mads Mikkelsen.