Førpremiere 16.9: Kunstneren og tyven

Kunstneren og tyven

Vi får besøk av regissør Benjamin Ree, som selv introduserer filmen. Etter visningen blir det samtale med regissør og med tyven selv, Karl-Bertil, ledet av filmviter Thomas Bjerke. Det blri anledning for publikum til å stille spørsmål.

"THE MOST REMARKABLE FILM OF THE YEAR"
"Kunstneren og Tyven" er Benjamin Rees fengslende dokumentarfilm om møtet mellom en kunstner og tyven som stjal kunsten hennes - og hvordan hun ender opp å med å portrettere han.

Under Sundance filmfestival vant filmen World Cinema Documentary Special Jury Award for Creative Storytelling. Det er første gang en norsk dokumentar konkurrerer i Sundance, og filmen mottok strålende kritikker fra et samlet anmelderkorps. Ved lansering i USA i sommer, ble filmen igjen hyllet av kritikerne, og blir av flere betegnet som "The most remarkable film of the year" og figurerer på flere "årets beste filmer"-lister, bl.a BBC og New York Times. Filmen er allerede solgt til nesten 50 land.
Under filmfestivalen i Haugesund, vant den Andreasprisen, og juryen skriver bl.a.:
"Årets prisvinner forteller en oppsiktsvekkende historie om et særegent møte. Den lykkes til fulle med å minne oss på at ingen er bare det du først ser (...) Filmen bryter ned fasadene, og løfter fram en sterk humanitet og dype menneskelige bånd. Prisvinneren gnistrer av menneskeverd, kunst og kjærlighet.»

Billetter i salg nå!