13 måneder - Førpremiere m/innledning av Midtøsten-ekspert Hanne Røislien

13 måneder

Velkommen til en spennende kveld hos oss, nå vi i samarbeid med Kinoklubb Norge og Euforia Film inviterer på førpremiere på den splitter nye Kinoklubb-filmen "13 måneder" av Niels Arden Oplev ("Menn som hater kvinner").

Vi har invitert Midtøsten-ekspert Hanne Røislien til å ha en innledende i forkant av filmen, for å gjøre oss litt klokere på den stadig pågående konflikten. Vi serverer kaffe og te utenfor loungen - du kan ta med inn i salen.
Medlemmer av Kinoklubben har halv pris på kinobilletten, men arrangementet er åpent for alle.

Om filmen:
Den sanne og utrolige historien om Daniel Rye, 23 år gammel dansk fotograf som satt 398 dager i IS-fangenskap.

Filmen forteller historien om Daniel Ryes fangenskap i det omtalte IS-fengselet i Raqqa i Syria, der flere vestlige gisler, bl.a James Foley, ble holdt fanget i 2013/2014.
I filmen følger vi Daniels kamp i fengselet, hans vennskap med Foley, parallelt med hvordan familien hjemme i Danmark håndterer frykten for å miste sin sønn og forsøker forhandle med dansk regjering på den ene side og terrorister på den andre.
Filmen er basert på Puk Damsgårds bestselger "Ser du månen, Daniel", og filmen er sett av nesten en halv million i Danmark. Den er kritikerrost og vant nylig danske filmpriser for beste hovedrolle, birolle og manus og "Beste Blockbuster".
Regien er ved Niels Arden Oplev kjent for "Menn som hater kvinner", og co-regien ved skuespiller Anders W. Berthelsen. Prisbelønte Espen Smed har hovedrollen som Daniel, og han er omgitt av meget sterke birolle-karakterer