Boblende Afternoon Tea & "A Star is Born" (1954)

A Star Is Born

Velkommen til vårt Afternoon Tea-konsept:
En gang i måneden dekker vi opp med vårt fineste servise og rigger til buffet i forkant av en utvalgt film. Vi serverer scones, småkaker og mini-smørbrød, og det er mulighet til å kjøpe musserende/vin/øl sammen med - som du også kan ta med inn i salen under filmen. Buffet starter kl. 14.30, filmstart 15.30
Pris:
Buffet med te: kr. 120,- - bestill plass ved å kommentere i innlegget, eller send oss en PM. Buffet må forhåndsbookes. Annet drikke enn te kommer i tillegg. Husk å melde i fra i god tid hvis du har spesielle behov ift matservering. 

 

Kinobillett kjøpes på vanlig måte på nett, app eller på kinoen - for denne filmen betaler du kun kr.65. OBS! Filmen vises utekstet.

Om filmen:
Det var journalist og manusforfatter Adela Rogers St. Johns som først kom med filmideen om det unge talentet som hjelpes fram av sin eldre, erfarne og alkoholiserte kjæreste og til slutt overskygger ham, sterkt inspirert av filmbransjen hun hadde blitt kjent med under sitt arbeid i Hollywood i stumfilmperioden. Siden har vi sett historien på lerretet mange ganger. Først kom tre versjoner hvor hovedpersonen er en lovende skuespiller: What Price Hollywood fra 1932, så A Star is Born med Janet Gaynor fra 1936 og deretter den første musikalversjonen, som er den vi viser på Cinemateket nå. Etter dette kom to filmer til hvor skuespillerkarakteren er gjort om til en sangerinne: A Star is Born fra 1976 med Barbara Streisand og Kris Kristofferson og så den foreløpig siste fra 2018 med Lady Gaga og Bradley Cooper.
I musikalen A Star is Born fra 1954 spiller Judy Garland sin kanskje beste rolle noensinne. Hun briljerer med sangnumre i alle mulige sjangre, danser og stepper og gjør de tre timene filmen varer til en strålende Technicolor-drøm. Dette må jo være den perfekte oppladningen til filmen om Judy Garland som kommer i november?