Hitler vs. Picasso and the Others: Kunstdokumentar på kino - kun én dag

Hitler Vs Picasso and the others

Onsdag 12.juni kl.12.00 utvider vi repertoaret vårt, og byr inn til spennende dokumentar fra kunstens verden.

Et oppsiktsvekkende hvelv. En stor oppdagelse. En kinoopplevelse gjennom 4 flotte utstillinger. 80 år etter Hitlers krigserklæring mot “Degenerate Art” kunsten, kommer nå en event-film som avslører hemmelighetene i nazistenes kunstskatt.
Picasso, Matisse, Renoir og Chagall: Malerier som ble stjålet, gjemt og fordømt, vises frem på kinolerretet for å avsløre den nazistiske besettelsen for kunst.
Fra den utrolige Gurlitt-saken og hans massive samling, den sanne historien om forfulgte og forbudte mesterverk.
Introdusert og fortalt av Toni Servillo, vinner av 2 europeiske filmpriser og hovedrolleinnehaver for The Great Beauty, vinner av Best Foreign Film på den 86. Academy Award.
80 år har gått siden nazistregimet satte et forbud mot såkalt “Degenerate Art”, da den ble betraktet som “kosmopolitisk og kommunistisk”.
I 1937 ble det holdt en utstilling med offentlig latterliggjøring og stigmatisering av samtidskunst, samtidig som Hitler beordret plyndring av de antikke og klassiske kunstverken, av mesterverk som skulle henge på veggene i det som skulle bli Linzens svar på Louvre.
Denne dokumentaren forteller mange historier. Og alle dreier seg om tre store utstillinger, utgangspunktet for en rekke menneskelige og kunstneriske fortellinger: