Spesialvisning - Føniks

Føniks

FØR OG ETTER FILMEN: 
Det blir innledning ved en fostermor og en rådgiver fra Fosterhjemstjenesten i Oppland. Etter filmen blir det en samtale om problemstillinger filmen berører mellom komiker Merethe Lindstad og psykolog Jens Bjerkan Klev fra Lillehammer kommune.

Blå Kors Kompasset inviterer sammen med Lillehammer kommune og Fosterhjemstjenesten i Oppland til spesialvisning av filmen Føniks.

OM FILMEN:
Filmen handler om Jill på 14 år som bor sammen med lillebroren sin og deres mor (spilt av Maria Bonnevie) som ikke er i stand til å ta vare på hverken seg selv eller de to barna. Filmen handler om barn som må ta voksenrollen i en altfor ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen på grunn av rus og psykiske lidelser.

Dette er et originalskrevet og medrivende manus skrevet av regissøren selv. Hun har utviklet en sterk, troverdig og nyansert hovedkarakter, Jill, som innehar både driv og vilje. I filmen setter Strøm Henriksen fokus på barn som opplever omsorgssvikt, deres evne til å finne styrke og strategier i dette – et sterkt og viktig tema.

Kr 90,- per billett.