Godt nytt år!

Thomas Gullestad i Den 12. mann

Norsk krigsdrama på sitt beste, stjernekrig, kvinnekamp på tennisbanen, satire om den franske overklassen og en en tyr som heller vil lukte på blomstene enn å sloss med de andre oksene. Romjulens filmmeny er rikholdig, og vi vil bli overrasket dersom du ikke finner en film for deg på programmet.

 

Romjulens premierer:

DEN 12. MANN: En av filmene det er knyttet størst forventninger til: Harald Zwarts filmatisering av Jan Baalsruds flukt og hans hyllest til Jans hjelpere. Vi befinner oss på en fiskeskøyte i 1943 når tyske soldater angriper. Elleve mann blir torturert og drept, kun den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud (Thomas "Fingern" Gullestad) ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene.

BATTLE OF THE SEXES: Emma Stone og Steve Carell spiller hovedrollene i "Battle of the Sexes", en dramakomedie basert den sanne historien om 70-tallets store tenniskamp mellom Billie Jean King og Bobby Riggs.

FERDINAND: Ferdinand, tyren med det store hjertet som heller vil lukte på blomstene enn å sloss med de andre oksene, blir ved en feil oppfattet som et stort og farlig dyr og tatt til fange for å delta på tyrefekting. Fast bestemt på å vende hjem og tilbake til familien, begir han seg ut på et fantastisk eventyr sammen med en flokk med herlige nye venner

THE DISASTER ARTIST: Den sanne historien om den aspirerende filmskaperen og den beryktede Hollywood-outsideren Tommy Wiseau - en kunstner med lidenskap så genuin som hans metode var tvilsom. Regissør James Franco forvandler den tragikomiske historien til en feiring av vennskap, kunstneriske uttrykk og drømmer forfulgt av uoverkommelige odds.

HAPPY END: Iskald satire fra AMOUR-regissør Michael Haneke. En spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningekrisen som bakteppe. Med blant annet Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant og Mathieu Kassovitz i hovedrollene.

THE PARTY: Sally Potters satire "The Party" handler om en sammenkomst hos en politiker som tar en uventet utvikling når hennes mann kommer med to sjokkerende avsløringer. Filmen beskrives som et oppgjør mellom liberale, venstreorienterte mennesker som får sine politiske overbevisninger satt på prøve. I rollene Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Emily Mortimer og Cillian Murphy.

I tillegg til romjulens premierer viser vi fremdeles Star Wars: The Last Jedi, Ekspedisjon Knerten, Paddington 2.