The Lunchbox

Drama / Komedie / Romantikk 1 t. 44 min. Tillatt for alle
Irrfan Khan i The Lunchbox
The Lunchbox - plakat
En feillevert lunsjboks knytter to fremmede sammen midt i Mumbais menneskehav.

"The Lunchbox" er en sjelden filmperle som har begeistret et stort internasjonalt publikum med sin orginalitet og varme.

Bare en av en million lunsjbokser i Mumbais 120 år gamle lunsjbokssystem leveres til feil adresse. "The Lunchbox" er historien om denne ene feilleveringen. Saajan, spilt av Irrfan Kahn, kjent fra kritikerroste filmer som Slumdog Millionaire og Life of Pi, er klar for å reise fra Mumbai, byen som har gjort håret hans hvitt og knust hans drømmer, da han mottar lunsjboksen med en lapp fra Ila, en ung husmor fra den konservative middelklassen. Gjennom den nydelige maten og lappene i lunsjboksene bygger de opp et forhold og en fantasiverden som ly mot sitt eget hverdagsfengsel og Mumbais travle gater. En fantasiverden så forlokkende at den truer med å ta over for deres virkelige liv.

"The lunchbox" ble vinner av den prestisjetunge Critics Week Viewers Choice Awards i Cannes 2013. Filmen er et romantisk drama om to mennesker som blir hverandres virkelighetsflukt. I lappene de sender til hverandre kan de fortelle om ensomhet, nostalgi, anger, frykt og de små hverdagsgledene. Ettersom båndet utvikles blir de ikke bare kjent med hverandre, men gjenoppdager også seg selv. I den store byen, som knuser og resirkulerer drømmer, finner de begge et ankerpunkt å holde fast i. Til slutt kommer Ila og Saajans forholdet til en korsvei hvor de må velge mellom fantasien og den virkeligheten de hadde før den feilsendte lunsjboksen knyttet deres liv sammen. "The Lunchbox" er en sterk historie om hvordan en feiltagelse kan bli til et mirakel. Regissør Ritesh Batras, som selv er oppvokst i Mumbai, skildre både det realistiske og det fantastiske med humor og varme. Han viser hvordan mirakel kan skje, selv i en by hvor, i hans egne ord, alle mennesker er lunsjbokser.

Premiere:
01.06.2017
Originaltittel:
The Lunchbox
Regi:
Ritesh Batra
Språk:
Engelsk / Hindi
Produksjonsår:
2013
Skuespillere:
Irrfan Khan
Nimrat Kaur
Nawazuddin Siddiqui
Denzil Smith
Bharati Achrekar
Nakul Vaid
Yashvi Puneet Nagar
Lillete Dubey
Sjanger:
Drama / Komedie / Romantikk
Spilletid:
1 t. 44 min.
Nasjonalitet:
Frankrike / India / Tyskland / USA
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.
Produksjonsselskap:
Sikhya Entertainment, DAR Motion Pictures, National Film Development Corporation of India (NFDC)
VG P3 Lyd&Bilde Cinema Aftenposten