Påmelding nyhetsbrev:
 
Påmelding Perledykkerne:
 
 
 

Filmperler

Dagen i morgen

"Når Mia Hansen-Løve leverer sin beste film, med Isabelle Huppert i sitt livs form, da har du...
Les mer

Havet brenner

Lampedusa er en liten øy i Middelhavet. For desperate flyktninger som kommer i synkeferdige...
Les mer

Café Society

New York-gutten Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg) krysser landet for å prøve lykken i LA. Det er...
Les mer
 
Tyrannosaur
Joseph beveger seg mot avgrunnen, destruktivt og selvmedlidende. Han er en pest og en plage for alt og alle. En dag ramler Joseph innom veldedighetsbutikken til vestkantfruen Hannah. Hun viser ham ømhet, men blir møtt med spott. Likevel tennes det en gnist mellom dem. Hannah har også sine sår på sjelen. Hjemme venter det en alt annet enn kjærlig ektemann. Joseph og Hannah er to skakkjørte mennesker som sammen prøver å tenne håpet, og finne en vei ut av elendigheten. Vi har de siste årene sett mange vidunderlige britiske sosialrealistiske, men poetiske filmer på norske kinoer. THIS IS ENGLAND og FISH TANK kan nevnes, men særlig ANOTHER YEAR av Mike Leigh smeltet norske kinohjerter i fjor. TYRANNOSAUR er langt på vei en film i samme gate, men med en langt mørkere klangbunn.
Les hele Les hele
 
I rollen som Joseph finner vi Peter Mullan, en av britenes beste karakterskuespillere. Olivia Colman, som er mest kjent for roller i komiserier, matcher Mullans fremragende spill med sin tolkning av Hannah. Regien er ved en annen skuespiller, Paddy Considine. Han er blant annet kjent fra flere av filmene til Shane Meadows og gjør her sin debut som regissør.


PRESSEN OM TYRANNOSAUR:


(5) "En av de sterkeste debutfilmene vi har sett på en god stund ... Miljøtegningene er skarpe og treffsikre, og spillet er førsteklasses fra alle de tre sentrale karakterene" - Filmmagasinet

Originalplakat

Tyrannosaur anmelder plakat

Filmfakta

Regi: Paddy Considine

Skuespillere: Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan

Genre: Drama
Nasjonalitet: England
Lengde: 1 t. 31 min.
Sensur: 15 år
Egnethet: Ungdom/voksen